Econa advarer yngre arbeidstakere mot å velge mer hjemmekontor enn de må

I sommerpraten med Finansavisen 2. august advarte Econas leder Nina Riibe yngre arbeidstakere mot å velge mer hjemmekontor enn de må. Frykten er at de ikke får vist seg frem til sjefen eller lært av kollegaene.

Portrett av Nina Riibe, leder i Econa

Vi har vært i en utfordrende arbeidssituasjon det seneste drøye året. Noen synes hjemmekontor er helt perfekt og det mest effektive som har skjedd. Men det har sine fallgruber også – spesielt for unge som er i starten på sin karriere.

Econas leder mener at yngre arbeidstakere – som ikke har fått etablert seg tilstrekkelig på arbeidsplassen – er tjent med å velge så mye fysisk oppmøte som de får lov til. De trenger å vise seg frem så mye de kan for sjefen, og er tjent med å synliggjøre hva de bidrar med.

Spesielt yngre arbeidstakere er også tjent med å utvide nettverket sitt og lære av de som er rundt dem. Mange møter kan kjøres effektivt på Teams fra kjøkkenbordet, men man går glipp av mye uformell ideutveksling og kompetansebygging.

Til dere som er ledere – prioriter de unge

Vi starter så vidt på den nye normalen, men de færreste har fullt oppmøte på arbeidsplassen ennå. Som leder hviler det et ekstra ansvar på deg. De yngre arbeidstakerne blir ofte litt isolert og stanger hodet i veggen uten den daglige sparringen med mer erfarne kollegaer. Prioriter å få de yngre arbeidstakerne tilbake fysisk på jobb – de er mer avhengig av nettverk rundt seg enn sine mer selvgående eldre kollegaer.

For dere som har abonnement på Finansavisen, så finner dere hele sommerpraten med Nina her (bak betalingsmur).