Webinar: Kan teknologien skille grønt fra grønnvasket?

Følg Econas sending om utviklingen av ESG-rapportering og hvordan teknologien kan flytte kapital i retning grønn omstilling. Sendingen er en del av Econas program som hovedsamarbeidspartner for DN Finansteknologi.

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Nye lovkrav, reguleringer og press fra investorer har gjort ESG til et hett tema i norsk næringsliv de siste årene. Bedrifter kan velge fra en jungel av teknologiske løsninger som vil hjelpe dem med å rapportere på ulike bærekraftsindikatorer, og skille grønt fra grønnvasket. God bærekraftsrapportering kan være med på å skape endring og bevisstgjøring i organisasjonen. Samtidig må ikke ESG forveksles med bærekraft – at du er god på rapportering er ikke nødvendigvis et tegn på at virksomheten er grønn.

Til å diskutere dette har vi fått med oss Thina Saltvedt, sjefsanalytiker for bærekraftig finans i Nordea; Anders Magnus Løken, leder for klima- og bærekraftstjenester i Deloitte; og Sophie Bruusgaard Jewett, CEO i MoreScope som utvikler tech for å måle påvirkning på klima. Svein-Egil Jørgensen, leder for samfunn og politikk i Econa, er moderator for samtalen.

Vi spør: Hva må økonomisjefen lære seg når den får ansvar for rapportering på klima og bærekraft? Hva innebærer det at det blir lovpålagt med revisjon på bærekraft? Hvordan kan teknologien måle påvirkningen som investorer og selskaper har på klima? Og hvordan kan SMB-er med begrensede ressurser henge med i svingene?

Sendingen er åpent tilgjengelig for alle fra 7. mars. Trykk her for å se opptaket.

Econa er hovedsponsor for årets utgave av DN Finansteknologi som går av stabelen 14. mars. Alle Econa-medlemmer får 2.500kr i rabatt på ordinærpris til konferansen (gjelder frem til 7. mars). Ta kontakt med christoffer.gundersen@econa.no dersom du ønsker rabattkode.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.