Omstilling og nedbemanning – trussel og mulighet

Vi er inne i en tid med store endringer både i privat og offentlig sektor. Mange bedrifter annonserer at de forventer redusert lønnsomhet og tøffere tider, med behov for omstilling, kostnadsreduksjoner og nedbemanning. Offentlig sektor merker kutt i budsjetter kombinert med krav til ytterligere effektivisering.

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Vi vil på dette kurset gi deg en innføring i det juridiske rammeverket som en omstillings – og nedbemanningsprosess må forholde seg til, samt gi deg nyttige verktøy fra et karriererådgivningsperspektiv.

Du må regne med at du minst en gang gjennom karrieren opplever å ufrivillig miste jobben eller få store endringer i jobbinnhold som følge av omstilling.

  • Hvordan takler jeg dette som arbeidstaker?
  • Kan og bør jeg forberede meg?
  • Hvilke rettigheter har jeg?
  • Hvordan kan jeg snu en eventuell negativ endring og se muligheter?
  • Kan Econa hjelpe meg underveis?

Også ledere opplever omstillingsprosesser som krevende.

  • Hvordan takler jeg dette som leder?
  • Kan og bør jeg forberede meg?
  • Hvordan er den formelle prosessen?
  • Hvordan kan jeg støtte mine medarbeidere slik at de snur en negativ endring og ser muligheter?
  • Kan Econa hjelpe meg underveis?

Investér noen timer for å styrke din egen grunnmur – slik at du kan komme best mulig gjennom omstilling.

Econa har 12 dyktige advokater som kan bistå i omstillings- og nedbemanningsprosesser. Econa tilbyr også individuell karriererådgivning, gjennomlesning av jobbsøknad, intervjutrening, gjennomgang av arbeidskontrakt. Alt dette er inkludert i medlemskontingenten din. 

Vi serverer pizza fra kl 16.00. Selve kurset starter kl 16.30.

Foredragsholderne:

Anniken Astrup

Anniken Astrup, Fagsjef og advokat i Econa. Anniken Astrup har lang erfaring med bistand til arbeidsgivere og arbeidstakere i en rekke omstillings – og nedbemanningsprosesser. Hun har god kunnskap om hva som kreves for å få til en vellykket prosess og hvor arbeidsgivere ofte trår feil.

Portrett av Kristin Ølberg i Econa

Kristin Ølberg, fagsjef karriere

Foto: Econa

Kristin Ølberg er fagansvarlig og karriererådgiver i karrieresenteret i Econa og har lang erfaring som konsulent og forretningsutvikler innen karriere-, medarbeider- og lederutvikling fra BI, Right Management, Medvind Personal og Mercuri. Kristin har en Master of Management grad fra BI med spesialisering innen organisasjonspsykologi.

portrett av Kristina Robinot-Chapon

Kristina Robinot-Chapon, karriererådgiver

Foto: Econa

Kristina Robinot-Chapon er karriererådgiver i Econa og har lang erfaring med prosjektledelse og markedsføring i Frankrike og Norge, og gjorde et karriereskifte for å jobbe som coach og karriererådgiver. Kristina har en Master innen markedsføring, kommunikasjon & salg fra Toulouse Business School i Frankrike.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.