Econa i Operaen - Tosca

Sommerkveld i Operaen med forestillingen Tosca. Puccinis dramatiske opera Tosca: Politisk uro, tortur og ubarmhjertig maktspill. Kunsten og kjærligheten blir kneblet.

Tid og sted

  • Fredag 9. juni
  • 17.45 - 21.15
  • Den norske Opera og Ballett

Priser, plasser og frister

  • Medlem: 450,-
  • Ikke medlem: 700,-
  • Student medlem: 450,-
  • Ledige plasser: 31
  • Påmeldingsfrist: 1. juni

Kontaktperson

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Sangerinnen Tosca og elskeren, den opprørske kunstneren Mario Cavaradossi, blir ofre for byens etterretningstjeneste. Lederen Scarpia vil stilne de revolusjonære stemmene i tiden, og fengsler og torturerer Toscas kjæreste. Scarpias sadisme går hånd i hånd med hans erotiske appetitt: Prisen for å løslate Cavaradossi er Tosca selv. 

Scarpias mørke disharmonier står i skarp kontrast til det elskende parets vakre arier og duetter, som Cavaradossis kjente tårnarie «E lucevan le stelle» og Toscas livskredo «Vissi d'arte»: jeg levde for kunsten.

Regissør Calixto Bieito framstiller det intense og intime spillet rundt disse tre, i tillegg til den brutale virkeligheten som operaen faktisk skildrer. Det dreier seg om kunstens frihet i en verden som stiller krav til nytte og profitt.

Tosca hadde premiere i Roma i 1900, og handlingen er lagt til Napoleons beleiring av Italia hundre år tidligere. Tematikken er likevel tidløs. Scarpiaer finnes overalt i form av maktpersoner med et tilsynelatende vennlig ytre, men der vennligheten bare er et middel til å oppnå kontroll og få overtak.  

Program:

Kl. 17:45 Oppstart registrering: Utdeling av billett og drikkebong

Kl. 18:00-18:30 Introduksjon til operaen i salen ved foajeen

Kl. 18:30-19:00 Mingeling og registrering

Kl. 19:00-21:15 Tosca på hovedscenen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.