Risikostyring- ved å inkludere måloppnåelse blir prosessen mer enn bare papirarbeid og teoretisk øvelser

Risikostyring kan faktisk påvirke selskapets prestasjoner og måloppnåelse, og jada, det finnes også teknologi og gode systemer for å bli kvitt papirarbeidet og manuelle prosesser.

Tid og sted

 • Tirsdag 7. juni
 • 17.30 - 19.15
 • Høyres Hus
 • Stortingsgaten 20
 • 0161 OSLO

Priser, plasser og frister

 • Medlem: Gratis
 • Student medlem: Gratis
 • Ledige plasser: 36
 • Påmeldingsfrist: 3. juni

Kontaktperson

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

I dette seminaret på Høyres hus den 7. Juni får dere møte EY, Corporater og Komplett Bank ASA som vil snakke om hvordan GRC og målstyring (Performance) kan smeltes sammen i en helhetlig styringsplattform.  

Det er på tide at GRC blir til GPRC!

Stadig nye og endrede lovkrav, forventninger i markedet og en kontinuerlig endring i trusselbilde gjør arbeidshverdagen mer og mer komplisert og påvirker både risikobildet og prestasjoner til bedriftene. De fleste av oss har nok tenkt tanken om å kunne forenkle og samkjøre ledelse, styring, kontroll og rapportering av etterlevelseskrav (compliance), internkontroll og risiko på tvers av organisasjonen. EY og Corporater vil fortelle om hvordan.

Det blir enkel mat og mingling fra kl. 17.00, seminaret begynner 17.30 og varer til 19.15. Rett i etterkant inviterer nettverket til en liten ‘’after-mingling’’ rett rundt hjørnet – på Amundsens bryggeri og spiseri.

Agenda:

 • GPRC – det er på tide og introdusere P i GRC arbeidet
 • Bruk av teknologi i GPRC arbeidet
 • Introduksjon av risikostyringsrammeverk
 • Praktisk case: Komplett Bank
 • Nå har vi fått teorien – hvordan setter vi i gang?

Dere vil møte:

Daniel Smidts er Associate Partner i EY og har jobbet med europeiske finansinstitusjoner og lokale regulatorer i over 20 år. De siste 7 årene ga han i økende grad råd og hjalp til med å implementere og fremme bruken av risikoteknologi. Han har sluttet seg til EY Norge i slutten av 2020 hvor han leder rådgivningspraksisen for ikke-finansiell risiko. Det siste året ga ham evnen til å forstå gjeldende norske finansinstitusjoners modenhetsnivå mot risikostyring generelt og risikoteknologi spesifikt. Basert på denne kombinasjonen av erfaring med ledende europeiske så vel som lokale norske finansinstitusjoner, er Daniël overbevist om at 2022 er et flott år for å forberede seg på risikotransformasjon samtidig som man bruker teknologi og forbedrer eksisterende praksis og rammeverk. Med en stadig mer digital forretningsmodell av norske Finans Institusjoner, vil konkurransefortrinnet ledes av nivået på implementering av et digitalt risiko- og ytelsesovervåkingssystem. En digital virksomhet kan ikke administreres på en tradisjonell måte.

Owe Lie-Bjelland

Owe Lie-Bjelland er Global Program Manager Director i Corporater. Han er ansvarlig for  Corporater’s GPRC strategi, og leder Corporater’s globale program. Han har mer enn 25 års internasjonal ledererfaring innenfor programvare og teknologi utvikling, og som en GRC spesialist primært innenfor operasjonell risiko. Han har spesialkompetanse innen flere områder slik som risikostyring, cyber og informasjon sikkerhet, han har arbeidet som rådgiver for flere fortune 500 selskaper innenfor flere bransjer i Europa, USA og Latin Amerika. Owe har tro på at ved å samle kompetente ressurser, optimale prosesser, relevant data og benytte anerkjent og internasjonal teknologi gir de beste resultatene.

Ove Holstangen er Chief Risk Officer i Komplett Bank ASA og har jobbet innen risikostyring og finansregulering i norske finansinstitusjoner i mer enn 20 år. I Komplett Bank har han bla. ansvar for operasjonell risiko. Ove har 7 års erfaring fra Finanstilsynet. Her jobbet han i seksjon for banktilsyn og i seksjon for IRB og soliditetsregulering. I Finanstilsynet var han delaktig i utvikling av bankregelverk i regi av European Banking Authority (EBA). Ellers har Ove erfaring fra finansinstitusjoner og selskap som Kommunalbanken, Eksportkreditt, Nordea, Storebrand, SimCorp og Schlumberger.

 

Det vil bli lagt opp til å kunne stille spørsmål underveis, og det vil bli satt av tid på slutten av seminaret til spørsmål og diskusjon.

Som nevnt blir det en uformell "after mingling" rett etter den faglige delen – og der også talere på seminaret deltar. Kanskje andre deltakere har de samme utfordringene som det du og din bedrift opplever? Her vil det være mulighet til å drøfte og stille spørsmål i et uformelt miljø.

Opptak av seminaret blir sendt ut til deltakere.

Vel møtt !

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.