Norsk tradisjonsøl – en smak av norsk kultur

Ølbrygging har lange tradisjoner i Norge, og brygging av norsk tradisjonsøl foregår fortsatt flere steder i landet. Kom og hør en fascinerende historie om denne norske kulturarven, samtidig som du får smaksprøver av øl som er inspirert av den tradisjonelle norske bryggekulturen.

Tid og sted

  • Torsdag 3. mars
  • 18.00 - 21.00
  • Kafé Asylet
  • Grønland 28
  • 0188 OSLO

Priser, plasser og frister

  • Medlem: 450,-
  • Ikke medlem: 700,-
  • Student medlem: 400,-
  • Ledige plasser: 8
  • Påmeldingsfrist: 3. mars

Kontaktperson

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

På grunn av koronasituasjonen er arrangementet utsatt fra 13. januar til 3. mars.

 

For 200 år siden brygget nesten alle i Norge sitt eget øl, på korn og humle som de dyrket selv, og med sin egen gjær. Ølet ble brygget etter metoder som varierte fra bygd til bygd.

Einerlåg varmes

Foto: Lars Marius Garshol

Utrolig nok har denne bryggingen overlevd. Det finnes fortsatt folk som brygger slik bestefar og tippoldefar gjorde det, med kobberkjeler og vedfyring. Noen av dem har fortsatt den samme gjæren og noen lager fortsatt maltet selv.

Bryggingen er veldig forskjellig fra den moderne. Ølet ligner hverken pils, porter, IPA, eller saison. Det er ekte norsk øl, maltøl. Og bryggemetodene er så annerledes at moderne bryggere har nektet å tro at det går an å brygge slik.

Lars Marius Garshol

Lars Marius Garshol

Foto: Amund Polden Arnesen

Forfatter Lars Marius Garshol kommer for å fortelle om en norsk ølbryggingstradisjon som få har visst om. Dette har han forsøkt å endre gjennom mange blogginnlegg og bøker om temaet. Han vil ta oss med på en reise rundt om i landet der tradisjonene har blitt videreført gjennom generasjoner, og der ildsjeler i siste øyeblikk har plukket opp tradisjoner før de har dødd ut.

Han vil også gi oss smaksprøver på noen av de norske bryggerienes forsøk på å ta opp elementer av den norske kulturarven.

I prisen inngår velkomstdrikke, øl til prøvesmakingen og mat. Øvrig drikke må kjøpes på Asylet.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.