Hvordan håndtere motstand mot endring

I dette webinaret ser vi på hvorfor mennesker reagerer forskjellig på endring? Vi ser på hva som er gode endringsprosesser for å minske motstand og vi ser på hvilke teknikker du kan bruke for å få folk med på endring.

Tid og sted

  • Onsdag 6. april
  • 08.29 - 09.30
  • Online

Priser, plasser og frister

  • Medlem: Gratis
  • Student medlem: Gratis
  • Ledige plasser: 139
  • Påmeldingsfrist: 5. april

Kontaktperson

  • Ikke oppgitt
  • Tlf: Ikke oppgitt

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

webinar

Alle som har vært igjennom en endring på jobben oppdager at ulike medarbeidere reagerer og håndterer endring forskjellig. Noen responderer positivt og raskt og kommer fort i endringsmodus. Mens andre opplever endringer veldig frustrerende og i visse tilfeller munner det ut i aktiv motstand mot endringen.

Men det store spørsmålet er hva gjør vi med den gruppen som viser aktiv endrings-motstand? Hvordan håndtere folk som boikotter nyutvikling og som prøver å få flere med seg mot det nye?

I faget endringsledelse er endringsmotstand et viktig felt, vi går igjennom det nyeste inne håndtering av endringsmotstand. Hvor du får praktiske tips, metoder, og verktøy for å håndtere endringen.

Foredragsholder:

Stein D. Wesenberg

Stein D. Wesenberg

Stein D. Wesenberg er sosiolog med fordypning innen arbeid og organisasjon. Han har over 20 års erfaring med Leder- og teamutvikling, endringsprosesser og prosjektledelse fra både privat og offentlig sektor. Stein er en aktiv foredragsholder og har siden 2004 vert ansvarlig for lederutviklingsprogrammet «Ledelse i praksis» på INDØK, NTNU.

Han underviser på markedshøyskolen i internkommunikasjon og kultur, og har undervist i endringsledelse på Master of Technology and Management (MTM) programmet til NHH/NTNU/MIT. Stein brenner veldig for å få arbeidsteam til å fungere best mulig. På en inspirerende måte formidler han avansert budskap enkelt. Formidlingsmålet til Stein er at du skal kunne ta med deg det som læres inn i ny praksis dagen etter kurset. 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.