Hva er poenget med kryptovaluta?

Bitcoin og kryptovaluta har skapt steile fronter i alle samfunnslag - noen mener det er fullstendig meningsløst, andre mener det er en digital revolusjon. I spørsmål relatert til kryptovaluta florerer det med misforståelser og enkle konklusjoner. Hovedessensen i Bitcoins finesse kan oppsummeres til to enkle poeng: 1) man eliminerer mellommannen, 2) et monetært fundament som ikke lar seg påvirke av enkeltindivider med makt.

Tid og sted

  • Torsdag 24. mars
  • 18.00 - 19.15
  • Online

Priser, plasser og frister

  • Medlem: Gratis
  • Student medlem: Gratis
  • Ledige plasser: 50
  • Påmeldingsfrist: 23. mars

Kontaktperson

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Dette webinaret ser forbi investeringshypen knyttet til Bitcoin og kryptovaluta og søker å lære deg om bakgrunnen for entusiasmen knyttet til denne fremvoksende aktivaklassen. Som en av få krypto-analytikere i dette landet blir jeg til stadighet møtt med misforståelser og mangel på kompetanse blant de fleste som uttaler seg høylytt om bransjen. Det er kanskje ikke så rart, Bitcoin og kryptovaluta er et utfordrende tema pakket inn i en enda mer kompleks terminologi.

I dette foredraget vil jeg i enkle termer lære dere om prinsippene som ligger bak Bitcoin og andre kryptovalutaer. Jeg vil videre peke på hvorfor en rekke kjente investorer har søkt mot Bitcoin som følge av den ekspansive pengepolitikken ført etter at de første COVID-nedstengningene stanset verdensøkonomien. I tillegg vil jeg drøfte Bitcoins konsensusmekanisme (Proof of Work), energikonsumet det medfører, og hvordan alternativet (Proof of Stake) ikke nødvendigvis er en bedre løsning.

Foredragsholder:

Vetle Lunde

Vetle Lunde

Vetle Lunde er analytiker i Arcane Research, et av få analysehus globalt som spesialiserer seg på bitcoin og andre kryptovalutaer. Hans arbeid har gitt en unik innsikt i kryptosektorens markedsstruktur, og han er blant annet blitt brukt som kilde av det amerikanske finanstilsynet (SEC) ved behandling av regulatoriske spørsmål. Som markedsanalytiker har Vetle vært plassert midt i skuddlinjen i de voldsomme omveltningene kryptosektoren har vært gjennom de siste årene. Basert på erfaringen og kompetansen bygget gjennom disse årene søker han å formidle hva som er bakgrunnen for all hypen knyttet til Bitcoin og annen kryptovaluta og den positive innovasjonen disse nye pengene kan innebære for verden.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.