Førjulskveld på Bogstad Gård

Econas kulturnettverk inviterer til en privat omvisning på Bogstad Gård. Vi starter med en historisk vandring gjennom de vakre rommene på Bogstad Gård og vi avslutter med besøk i det nye galleriet. Her er det en utstilling som tar for seg en tidsepoke på 250 år, en dialog mellom herregårdens eldre vakre malerier og moderne kunst fra Rolf Hoffs private samling.

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Program:

17.30-18.00 Enkel bevertning og mingling

18.00-19.30 Omvisning i hovedetasjen på herregården og omvisning i kunstgalleriet

Bogstad Gård er en herregård fra 1700-tallet med autentisk interiør og et flott parklandskap. Vi starter først med en historisk vandring i de vakre rommene i hovedetasjen på Bogstad Gård. Her får vi innblikk i herregårdens historie gjennom tidene, med eiere som både har en spennende slektshistorie og som har hatt stor nasjonal betydning. Vi kan også glede oss over alle de vakre kunstgjenstandene som er godt bevart.

I 250 år har Bogstad Gård vært et sted for kunst. Nå utvides kunstopplevelsen på Bogstad med et helt nytt kunstgalleri og åpningsutstillingen KUNSTSAMLERNE - 250 års dialog mellom Peder Anker og Rolf Hoffs samlinger. Kunstsamlere fra to tidsepoker. Peder Ankers samling er Norges eldste komplette kunstsamling. Den har fått henge mer eller mindre urørt i 250 år. Vi vet ennå lite om bakgrunnen til verkene og hvordan de kom til Bogstad. Rolf Hoffs samling består av norsk og internasjonal samtidskunst. Her vet vi alt om kunstnerne, hvordan verkene kom til samlingen og hvorfor han valgte dem ut. Rolf Hoff er en av vår egen tids mest kjente samtidskunstsamlere, og på Wikipedia beskrevet som en «con amore» samler og bjellesauen i det norske kunstmarkedet.

Vi starter først med enkel bevertning og mingeling kl 17.30. Viktig å være presis fordi inngangsdøren vil bli låst under dette private arrangementet.

Begrenset antall plasser, medlemmer kan ta med en betalende gjest.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.