Bærekraft og 'grønn' finansiering - hvordan ESG påvirker virksomheters tilgang på kapital

Jobber du med finansering, er du opptatt av ESG – environment, social and governance - og omstilling til mer bærekraftig næringsliv, eller liker du å holde deg oppdatert på operasjonalisering av regulatoriske krav?

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Seminaret er gratis og åpent for alle

Vi har gleden av å invitere til et seminar om hvordan det økte fokuset og nye reguleringene på bærekraftsområdet påvirker forventninger og krav fra långivere og investorer og hvordan virksomheter arbeider for å møte disse.

Det økte fokuset på bærekraft generelt og miljø spesielt, har ført til tydeligere krav til finansinstitusjoner og andre virksomheters bærekraftsarbeid fra myndigheter, kunder, investorer og långivere. I dette seminaret har vi med oss foredragsholdere fra virksomheter med ulike roller, som vil ta for seg krav og forventninger, tilnærming, utfordringer og utvikling.

Formålet med seminaret er å

  • Klargjøre hvilke forventninger og krav långivere og investorer har til virksomheters arbeid med bærekraft
  • Hvordan virksomheter kan møte disse kravene på en hensiktsmessig måte, herunder etablere mål og rapportering på disse
  • Diskutere utfordringer, utvikling og løsninger på kort og lang sikt

Program:

17:00-17:30 - Kaffe og mingling

17:30-17:40 - Velkommen og introduksjon

Ved Tianyu Wang fra Econas nettverk for Økonomi og Virksomhetsstyring (principal researcher i DNV) og Janne Britt Saltkjel fra Econas nettverk for Finansielle tjenester (konsulent, interim seksjonsleder for økonomi, styring og innkjøp ved Stortinget)

17:40 - 17:55 - SEBs arbeid med bærekraft – strategi og modell mot net zero

Ved Benjamin Powell fra SEB

17:55 - 18:10 - Bærekraft i låneprodukter – hva betyr det for kundene?

Ved Daniel Brenden fra Danske bank

18:10 – 18:25 - Fokus på bærekraft blant investorer

Ved Richard Jansen fra Crux

18:25 – 18:40 - Hvordan vi integrerer bærekraftsarbeidet med arbeidet med finansering.

Erfaringsdeling fra å etablere ett internt bærekraftsrelatert finansieringsrammeverk og fra å hente USD 950m i bærekraftsfinansiering

Ved Anette Orsten fra Wallenius Wilhelmsen

18:40 - 18:55 - Observasjoner og anbefalinger fra en ESG-verifiseringsekspert

Hvordan vi ser at industrien endrer seg for å håndtere ESG forventinger, hvordan Norge i på mange måter går foran og hvordan økonomi og bærekraft henger mer og mer sammen.

Ved Carl Erik Høy-Petersen fra DNV

19:00 - 19:20 - Paneldebatt

19:20 – 19:30 - Avslutning

Vi håper å se mange av dere. Vel møtt!

Benjamin Powell

Benjamin Powell is Head of Sustainable DCM for SEB globally and head of Sustainability for SEB Norway and has 17 years of capital markets experience, with a particular focus on sustainable and local currency debt capital markets, former treasurer of UN agency IFAD, Head of Funding for IFC (private sector arm of World Bank), as well as working in Kommunalbanken Treasury.

Daniel Brenden

Daniel Brenden er sustainabilty expert i Danske bank. Han har åtte års erfaring med å vurdere trender i den internasjonale energisektoren, og virkningen av politikk, regulering og ny teknologi. Han har jobbet tett med bærekraftsspørsmål, dekarbonisering og bærekraftig finans. Som bærekraftsekspert i Danske Bank er Daniel i dialog med mange selskap om hvordan de skal jobbe med ESG. Før Danske Bank jobbet han i DNV, hvor han blant annet gjorde andrepartsvurderinger for bærekraftslinket og grønn finans, samt så på virkningen av energipolitikk og regulering – da spesielt EU’s Green Deal, FiT for 55 og EU-taksonomien.

Richard Jansen

Richard Jansen er sustainability expert, senior advisor og partner i Crux Advisers. Han har 28 års erfaring fra finansmarkedet som forvalter i Pareto Alternative Investments og Hapoon Capital Management, samt analytiker i Carnegie og ABG Sundal Collier. Diverse styreroller i porteføljeselskaper samt andre selskaper. Richard er Siviløkonom fra NHH og har en Master of Philosophy fra Cambridge University.

Hans Iver Odenrud

Hans Iver Odenrud har nettopp tiltrådt som advisor i Crux Advisers. Han kommer fra stillingen som Corporate Communications Manager i Elkem, hvor han blant annet har jobbet med bærekraftsrapportering, finansiell kommunikasjon, myndighetskontakt og forretningsutvikling. Han har sin bachelor med spesialisering i finans fra BI og MSc i finans og strategisk ledelse fra CBS.

Anette Orsten

Anette Orsten har siden 2020 vært VP, Global treasury & IR i Wallenius Wilhelmsen en global markedsleder i roro shipping og billogistikk. Her leder hun et globalt team med finansierings- og cash management-eksperter, med ansvar for USD 4mrd i gjeld. Wallenius Wilhelmsen har satt seg ambisiøse klimamål for 2030 og Anette har vært instrumentell i å hente USD 950m i bærekraftsfinansiering linket til disse målene. Før Wallenius Wilhelmsen jobbet hun 11 år i corporate og investment banking i Oslo og New York for DNB og Danske Bank, hovedsakelig med shippingkunder. Anette har en Master i Finans fra NHH fra 2009, og er autorisert finansanalytiker fra NHH.

Carl Erik Høy-Pedersen

Carl Erik Høy-Pedersen er Business Development Leader og ansvarlig for ESG og bærekraftige finanstjenester i DNV Maritime Advisory. Han ble uteksaminert fra Sjøkrigsskolen og fortsatte med en MSc i industriell økonomi. Han er også utdannet fra DNV Top Tech-programmet ved University of California, Berkeley og har fullført Norwegian Entrepreneurship Program fra NTNU og Cornell University. Siden han begynte i DNV i 2006, har Carl Erik jobbet med avansert beslutningsstøtte, prosjektledelse og kvantitativ og kvalitativ risikostyring for kunder innen myndigheter, energi, olje & gass og maritim industri. Han har også jobbet på tvers av verdikjeder ved å kombinere teknologi-, drift-, forretnings- og finansperspektiver i bedriftens beslutningsprosesser.