Smaking på Egge Gård

Bli med på besøk til Egge gård og lær om hvordan produksjonen foregår. Hør om gårdens opprinnelse, se hvor de dyrker epler og presser most. Finn ut hva champagnemetoden er, og hvordan de lager Liersider. Høydepunktet er smakingen hvor de presenterer et godt utvalg av sine produkter.

Tid og sted

  • Torsdag 28. oktober
  • 18.00 - 21.00
  • Egge gård
  • Baneveien 18
  • 3400 Lier

Priser, plasser og frister

  • Medlem: 100,-
  • Ikke medlem: 150,-
  • Student medlem: 100,-
  • Ledige plasser: 0
  • Påmeldingsfrist: 26. oktober

Kontaktperson

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Econa Buskerud ønsker våre medlemmer velkommen til en hyggelig kveld på Egge gård. Temaet for kvelden er lokale produkter.

Egge Gård ligger midt i landbruksbygda Lier, sydvendt med utsikt utover hele dalen. I dag produserer de ca. 250 tonn jordbær i året. I tillegg har de 30 000 epletrær som normalt gir 100 tonn epler hver høst. Egge var en av de første gårdene som ble ryddet i Lier, og man antar at gården ble ryddet rundt år 0 og det sier noe om hvor gode dyrkingsforholdene faktisk er i området.

Gården drives i dag av Marius Egge, som er 11. generasjon. Marius er lidenskapelig opptatt av både mat og drikke, han så tidlig et stort potensial i den flotte, syrlige norske frukten. Basert på epler fra lokalområdet har Marius utviklet en omfattende og mangfoldig produksjon av både alkoholfri og alkoholholdig drikke av høy kvalitet. Egge gård er opptatt av å prøve nye metoder og teknikker og vil helst være først ute, samtidig som de vil ha en naturlig og bærekraftig produksjon.

Det vil bli satt opp felles buss fra Drammen sentrum, busstasjonen på Strømsø, som tar oss tilbake til Drammen når vi er ferdige på Egge gård, og det vil være en enkel servering av noe å bite i slik at smakingen ikke skjer på tom mage.

Meld deg på for å lære mer og møte likesinnede Econa Buskerud-medlemmer.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.