Digital sjokoladesmaking

Er du glad i sjokolade, og har lyst til å lære mer samtidig som du får smake på flere kvalitetssjokolader? Da er dette definitivt noe for deg! Vi inviterer til digital sjokoladesmaking hvor Norges første sertifiserte sjokoladesmaker vil dele sin innsikt og guide oss gjennom smaking av ulike sjokolader.

Tid og sted

  • Onsdag 24. november
  • 18.00 - 20.00
  • Online

Priser, plasser og frister

  • Medlem: 100,-
  • Ikke medlem: 595,-
  • Student medlem: 100,-
  • Ledige plasser: 11
  • Påmeldingsfrist: 9. november

Kontaktperson

Påmelding

Påmelding

Ved kurspåmelding samtykker du til at persondata relatert til kursdeltagelsen lagres og forvaltes av Econa.

Sjokolade

Dette er et digitalt introduksjonskurs til smaking av fin mørk sjokolade, hvor man får lære hva sjokolade er og hvorfor smaking av sjokolade kan ligge på et like høyt nivå som smaking av vin eller andre gourmetvarer. 

NB! Du vil få tilsendt smaksprøver og kursmateriell i forkant av kurset. For at dette skal komme frem i tide er det svært viktig at du har registrert korrekt adresse, e-postadresse og mobilnummer på Din profil.

Kurset starter med en kort introduksjon til sjokoladens opprinnelse før vi går over til en guidet smaking av en rekke høykvalitetssjokolader av forskjellige typer og merker. Man får lære den beste måten å smake på sjokolade, samt hva som kjennetegner de vanligste typene og opprinnelsene som finnes. Smakingen omfatter alt fra mørke melkesjokolader til rene mørke sjokolader fra forskjellige opprinnelser over hele verden, med hovedfokus på de mest smakfulle sjokoladene med 60%-70% kakaoinnhold. 

Underveis kommer vi også innom litt sjokoladehistorie og betydningen av sjokolade gjennom tidene, samt at vi går kort gjennom trinnene som inngår i sjokoladeproduksjon og hvordan variasjoner her påvirker smaken. En rekke spennende kvalitetssjokolader og tips til videre utforskning av sjokolade vil også bli nevnt.

Magnus Sørensen

Gründer og sjokoladekjenner Svein-Magnus Sørensen

Foto: sjokoladesmaking.no

Vår sjokoladeguide for kvelden er Svein-Magnus Sørensen, kanskje Norges fremste ekspert på sjokoladesmaking, og den første nordmannen som ble sertifisert sjokoladesmaker hos the International Institute of Chocolate Tasting (i 2012). Han er en aktiv bidragsyter i det internasjonale sjokolademiljøet hvor han blant annet fungerer som fast sjokoladedommer i International Chocolate Awards, og er en kjent profil på flere sjokoladekonferanser.

Svein-Magnus er gründeren av Sjokoladesmaking.no og stifter og ildsjel bak møteplassen Norway Chocolate Meetup – Lidenskap for Sjokolade.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.