Econa inngår avtale med Finans Norge

– Econa har mange medlemmer i finansnæringen og har potensiale for flere medlemmer i bransjen. Vi er så glade for å få på plass en tariffavtale med Finans Norge, sier leder av arbeidslivsavdelingen Per Christian Rogdar og Marianne Kringlebotn, forhandlingssjef i Econa.

FORNØYDE: Arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr, forhandlingssjef i Econa Marianne Kringlebotn, leder av arbeidslivsavdelingen i Econa Per Christian Rogdar og advokatfullmektig i Finans Norge Pål Viksmoen.

Foto: Gry May Ljøterud
Marianne Kringlebotn og Runa Opdal Kerr inngår avtale

Econas forhandlingssjef i Econa Marianne Kringlebotn og arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge.

Foto: Gry May Ljøterud

– Econas medlemmer representerer en voksende arbeidstakergruppe i en finansnæring som er i stadig utvikling. Det er derfor både naturlig og riktig at samarbeidet formaliseres gjennom en tariffavtale i tråd med det Finans Norges medlemmer ønsker. Vi takker Econa for konstruktive og ryddige forhandlinger og ser frem til et godt samarbeid fremover, sier arbeidslivsdirektør i Finans Norge, Runa Opdal Kerr. 

Mer innflytelse til Econas tillitsvalgte

Finans Norge er medlems- og arbeidsgiverorganisasjon for banker, forsikringsforetak og andre finansforetak som driver virksomhet i Norge, samt fintech- og andre teknologiforetak som tilbyr relevante tjenester innen finanssektoren.

Organisasjonen representerer om lag 240 finansbedrifter med 50 000 ansatte.

Econa har 1160 medlemmer og har en nyetablert bedriftsgruppe i DNB. Nå er mulighetene åpne for lokale bedriftsgrupper i flere av bedriftene. Den nye tariffavtalen betyr at Econas bedriftsgrupper nå vil få regulerte forhold og rett til samarbeid og medbestemmelse.

– Econas tillitsvalgte får med dette en plass rundt bordet i disse bedriftene, hvor man kan ha en dialog og drøfte viktige spørsmål av betydning for Econas medlemmer med bedriftens ledelse, sier Kringlebotn.

– Vi har gjennomført konstruktive og ryddige forhandlinger med Finans Norge og vi ser fram til videre samarbeid med Finans Norge og deres medlemsbedrifter, legger hun til.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies)

For at du skal få en best mulig brukeropplevelse, bruker vi informasjonskapsler til å hente inn statistikk om hvordan nettstedet brukes. Les mer om informasjonskapsler.